Recomandări privind întreţinerea covoarelor

Va felicitam!

Ati achizitionat un produs calitativ si de durata. Pentru intretinerea covoarelor, urmati sfaturile noastre:

1. Covoarele se așează pe o suprafață uscată.

2. Numai covoarele din lână trebuie curățate de câteva ori cu o perie pentru înlăturarea scamelor (surplusul de scame nu este un defect de fabricație).

3. Aspirați bine covorul.

4. Covoarele se curăță numai cu soluții speciale care se dizolvă în apă călduță cu spumă abundentă. Atenție!!! Covorul se curăță numai cu spumă, fără apă. O parte din soluție trebuie să rămână pe suprafața covorului. Strângeți covorul sul și lăsați-l pentru minim o oră. Apoi se aspiră din nou covorul.

5. Petele trebuie înlăturate la timpul potrivit. Dacă s-a vărsat lichid pe covor, se va înlătura imediat cu un burete sau o cârpă curată. Petele de noroi se înlătură cu o perie după uscare. Petele de alcool, cerneală, cafea, ceai, sos se înlătură cu o sugativă sau pudră de talc, după care se tamponează cu o lavetă îmbibată cu apă.

6. Covoarele nu se bat.

7. Dacă podeaua este alunecoasă, se vor aplica benzi antiderapante sub covor.

8. Covoarele care nu sunt folosite, se curăță și se păstrează într-o încăpere uscată, făcute sul.

9. Covoarele din lână sunt prelucrate cu soluții antimolie.

10. Condiții în care garanția devine inaplicabilă sau nulă:

• Uzura normală a produsului ținând cont de durata de viață (producătorul garantează o durată de viață de cel puțin 5 ani pentru covoarele sintetice și 10 ani pentru covoarele din lână).

• Incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului sau a unor părți componente în urma expunerii la soare sau la o altă sursă puternică de căldură sau a contactului cu apa, vopsirea produsului de către client, deteriorări ale produsului în urma unor calamități, ruperea sau zgârierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte produse de depozitarea în condiții de umiditate, curățarea cu substanțe neadecvate, depozitarea și utilizarea produsului în condiții improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat și proiectat, defecte care apar ca urmare a erorilor de montaj.

• Intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate (debitare parțială, găurire; vopsire; lipirea altor repere).

11. Ghidul de întreținere ține loc de certificat de garanție doar însoțit de bonul fiscal al achiziției.


Utilizare placuta!